CoPobla > Actualitat > Sorprén la teua família amb este menú de Nadal
Sorprende a tu familia con este menú de Navidad

Sorprén la teua família amb este menú de Nadal

Si enguany eres tu l’amfitrió dels menjars i sopars i no saps què preparar. Sorprén la teua família amb este menú de Nadal, que estarà per a xuplar-se els dits. 

Plat principal: Olla valenciana

L’olla valenciana, o també conegut com a olla de Nadal és el plat estrela d’este menú. És nutritiu, deliciós, i és perfecte per a gaudir en família. Segur que ja ho has provat, però menjar-ho el dia Nadal sempre senta millor.

Necessitaràs:

  • 300 g de cigrons (en remull des del dia anterior)
  • 4 litres d’aigua
  • 150 g de gallina
  • 2 ossos de genoll de vedella
  • 1 os d’espinada de porc
  • 250 g de *morcillo de vedella
  • 5 carlotes
  • 2 creïlles mitjanes
  • 1 colinap
  • 1 nap
  • 1 chirivía
  • 1 tros de card
  • 1 grapat de sal grossa
  • 1 cuixa de pollastre
  • 100 g de cansalada de porc
  • 2 blanquets
  • 2 pilotes de carn
  • 160 g d’arròs J. Sendra o redó

Passos:

Pas 1:

En una olla gran aboca 4 litres d’aigua i bull les carns (gallina, vedella i porc). Una vegada estiga en ebullició hauràs de retirar de l’olla  les impureses.

Deixa coure les carns durant 30 minuts aproximadament.

Pas 2:

Mentrestant, veu pelant les verdures: 5 carlotes, 2 creïlles, 1 colinap, 1 nap, 1 chirivía. Deixa’ls en remull.

Al card li afegim molta sal grossa per a llevar-li l’amargor.

Pas 3:

Una vegada passats els 30 minuts de cocció de les carns, li afegirem  el card i els cigrons. Bull-los a foc mig-baix durant 1 hora i mitja.

Els cigrons hauran d’estar prèviament nets. Et recomanem col·locar-los en una malla perquè així, no es moguen per l’olla.

Pas 4: 

Afig el pollastre i el porc durant mitja hora més. I després, afig les verdures que tenies en remull (carlotes, creïlles, la colinap, el nap i la chirivía) i deixa-les altres 30 minuts més en l’olla.

Pas 5:

Ara, és moment d’afegir els blanquets. Després de 3 hores i mitja de cocció de l’olla, afegim les 2 pilotes de carn.  Apaga el foc i deixa que es cuine amb la calor de l’olla durant 15 minuts.

Pas 6:

Ara, en una altra olla, aboca el caldo calent i afig arròs per a deixar-lo coent durant 16 minuts.

Ja podràs servir la teua deliciosa olla nadalenca. Recorda servir com a primer plat l’arròs amb el caldo i com a segon, la carn.

Postre: Sorbet de mandarina

Sorbete de mandarina

 

Segur que per a postres us abelleix una cosa més lleugera, sobretot, perquè després voldràs menjar torró i massapans.

Esta recepta que t’ensenyarem és molt fàcil de fer i a més, està deliciosa.

Necessitaràs:

  • 8 Mandarines (aproximadament)
  • 200 ml de Cava Brut Nature
  • 500 ml de Sorbet de llima
  • Menta fresca o herba-sana

 

Primer, pela les 8 mandarines i liqua-les per a obtindre el suc. Ara, ratlla la pell de la mandarina i mescla-la en el suc. Després afig-li el sorbet de llima i cava al teu gust i bat de nou fins que tinga una textura homogènia.

Si vols, pots afegir-li unes fulles de menta fresca o herba-sana. Ara, ja pots servir-ho i gaudir del teu magnífic sorbet.  Gaudeix amb la teua família d’estes delicioses postres!

 

En CoPobla estem segurs que sorprendràs els teus convidats amb este menú nadalenc. Recorda que tots els ingredients els pots trobar en el nostre charter.