No poden faltar uns xurros amb xocolate en Falles! Els carrers estan replets de llocs de xurros i bunyols. Però, si t’abellix menjar uns rics xurros amb xocolate casolans, que es preparen de manera fàcil i ràpida, hui t’ensenyem la recepta perfecta.
Estos són els ingredients que necessitarem per a 24 unitats:
- 1 got d’aigua
- 1 got de farina
- Un polsim de sal
- Oli per a fregir
- Sucre
- Xocolate
Tot això el pots trobar en el charter de CoPobla.
Ja tens tots els ingredients? Comencem!
Recepta de xurros
Pas 1:
Primer, tirarem un got d’aigua amb sal en una olla i començarem a bollir-la. Quan ja estiga al punt, la retirarem del foc i abocarem la farina ràpidament.
Haurem de remoure la massa, tractant de separar-la de les parets de l’olla.
Pas 2:
Quan la massa estiga completament mesclada, és moment de posar-la en la mànega pastissera. Ara, arriba la part més entretinguda: Comença a fer els xurros damunt de la placa de cocció. Amb els ingredients que t’hem indicats, tens per a fer unes 24 unitats aproximadament.
Ara, aboca oli en una paella bastant gran, perquè càpien els xurros i calfa-ho.
Pas 3:
Quan l’oli estiga molt calent, podem anar col·locant els xurros per a *freirlos.
La temperatura ideal de l’oli serà entre 195° i 200 °C. Cuina’ls a foc mitjà perquè la massa quede cruixent.
Has d’anar amb compte, ja que l’oli pot saltar i pots cremar-te.
Quan ja veges que estan al punt, és moment de traure’ls. Et recomanem posar-ho en un plat amb paper de cuina, per a absorbir l’excés d’oli.
Ara, arrebossa els xurros amb sucre, i, si eres molt llépol, tira-li més i més.
No t’oblides d’acompanyar-ho amb una bona tassa de xocolate! No saps com preparar-la? Continua llegint.
Recepta de xocolate calent
Calfa llet en un cassó i veu afegint el xocolate que pots comprar en el supermercat, amb un pessic de sal. Si t’agrada el xocolate molt dolç, pots donar-li un toc més de sucre o fins i tot, vainilla.
Ràpidament hauràs de remoure-ho amb una cullera de fusta per a aconseguir que el cacau es funda amb la llet.
Quan veges que el xocolate comença a bollir, és a dir, quan veges que salen bambolles, és moment de retirar-ho del foc. Deixa-ho reposar uns minuts.
Si t’agrada el xocolate molt espés, pots repetir el procés: torna a bollir el xocolate i quan veges que salen bambolles, retira’l del foc.
Ara, ja pots gaudir dels teus xurros amb xocolate casolans! Segur que sorprens la teua família amb esta recepta tan senzilla, però alhora, deliciosa. No t’oblides de comprar tots els ingredients en el nostre charter.