És important planificar el teu hort per a este nou any amb antelació, ja que, l’organització és la clau per a obtindre uns bons resultats.
Així que, si no saps com organitzar el teu calendari, l’equip d’hortofructícola de CoPobla, et dona alguns consells que seran imprescindibles perquè la teua collita siga efectiva i eficient.
Beneficis de fer una bona organització de cultius
Millora l’estat del cultiu
Si aconseguim una bona combinació de rotacions de cultius, estarem minimitzant la probabilitat que hi haja plagues d’insectes i fongs, per la qual cosa, les nostres plantes creixeran sanes i fortes.
Estalvi de fertilitzants
Les plantes lleguminoses com per exemple, la fava o la soja, són capaces de fer que el nitrogen de l’aire es convertisca en nutrient per a les plantes en forma de nitrogen en el sòl. Pel que, pot ser aprofitat pel següent cultiu.
Evita les males herbes
La combinació de cultius de fulla ampla i estreta aconseguix que combinem òptimament les diferents matèries actives que aconseguixen controlar el creixement de les males herbes.
Què vull plantar?
El primer pas és pensar quines són les plantes que t’agradaria tindre en el teu hort enguany. Per a això, pots tindre en compte quins vas tindre l’any anterior i si han valgut la pena o no.
També, recomanem tindre una planta de diferents varietats, ja que, d’esta manera estarem mantenint la biodiversitat en el nostre hort, i al seu torn, protegint-lo de plagues. Per això, l’ideal seria plantar: hortalisses, aromàtiques, fruits rojos i flors.
Tingues en compte quines són les possibilitats actuals del teu hort i la teua disponibilitat, ja que això determinarà el tipus de planta que hem de tindre, perquè cadascuna, requerix d’unes cures o altres.
Tingues tot en compte
A continuació, hauràs de conéixer en quina època se sembra cadascuna de les plantes, per a així poder fer un cronograma i organitzar-nos amb temps.
Apunta’t què necessita cada planta i totes les seues condicions per a així, assegurar-te que el treball donarà els seus fruits.
D’altra banda, és moment que també organitzes la distribució de les plantes en les diferents maneres al llarg dels pròxims 12 mesos. Deixa-ho apuntat en un llibreta per a així, poder portar un seguiment.
Un consell molt important!
El millor per a enguany és fer una sembra escalonada. Esta consistix a plantar un mateix cultiu cada 20 dies aproximadament.
El que s’aconseguix amb esta tècnica és aprofitar la velocitat de creixement d’algunes espècies per a obtindre més producció en el mateix espai.
Haurem de tindre en compte el cicle de cada planta per a poder tindre tot baix control. Per exemple, els encisams, carlotes i ravenets, es poden plantar durant tot l’any.
D’esta manera, en comptes de plantar 20 de colp, ho farem de 5 en 5, plantant cada 20 dies una nova tanda.
Un avantatge que té realitzar una sembra escalonada és que, evitem els pics en la collita, ja que sempre tindrem plantes ja collides i en procés.
L’equip d’experts de CoPobla compta amb més de 45 anys d’experiència. Així que, si tens algun dubte, recorda que el servici d’agricultura de CoPobla pot ajudar-te a organitzar la teua collita, realitzant un assessorament agronòmic personalitzat.