CoPobla > Actualitat > Este és el tortell de Reis casolà que endolcirà les teues Festes!
¡Este es el roscón de Reyes casero que endulzará tus Fiestas!

Este és el tortell de Reis casolà que endolcirà les teues Festes!

Ja s’acosten els Reis Mags! Segur que per a celebrar la seua arribada en este dia tan especial, et reunixes amb la teua família. Si vols sorprendre els teus convidats, atreveix-te a cuinar este deliciós tortell de reis casolà.

Hui t’ensenyem una recepta fàcil i saborosa d’este típic dolç nadalenc que segur que els encantarà.

Ingredients

Estos són els ingredients que necessitaràs i que podràs trobar en el charter de CoPobla:

  • 580 grams de farina
  • 180 ml de llet
  • 25 grams de llevat fresc
  • 2 ous
  • 120 grams de sucre
  • 80 grams de mantega
  • La ratlladura d’1 taronja i 1 llima
  • 3 cullerades d’aigua de flor del taronger
  • 3 grams de sal
  • Fruita gebrada
  • Sucre
  • 1 litre de nata
  • 12 cullerades de sucre
  • 1 ou
  • 1 fava
  • 1 figureta de rei 
  • Corona de cartó

 

Una vegada tingues tots estos ingredients, ja pots començar a preparar el tortell més ric que mai hages provat. Som-hi, cocinillas!

 

Pas 1:

En un recipient ple de llet, comença a dissoldre el llevat fresc. Després, en un bol col·loca tots estos ingredients:

La farina, la sal, els ous, les ratlladures, les cullerades d’aigua de flor del taronger, el sucre, la mantega i el llevat ja mesclat amb la llet.

Pas 2:

Una vegada tingues tots estos ingredients en el bol, comença a mesclar fins que quede una massa perfecta.

Pas 3:

Intenta donar-li una forma de bola a la massa i deixa-la en el recipient. Després, pinta el bol amb oli.

Pas 4:

Ara és moment de deixar la massa a fermentar durant unes dues o tres hores.

Pas 5:

Transcorregut este temps, veuràs que la massa s’ha unflat considerablement. Pasta-la durant uns segons i ara, dona-li forma de tortell, deixant el característic forat. Pots ajudar-te dels dits per a fer-ho. 

Pas 6:

Ara, cobrix la massa amb paper film i deixa que fermente durant 40 minuts. T’aconsellem que deixes la massa tapada en la safata del forn coberta per paper de forn.

Pas 7:

Dues hores després aproximadament, veuràs com el tortell s’haurà engrandit. Amb un rovell d’ou, comença a pintar tot el tortell.

Pas 8:

Ara toca la part més divertida: decorar!

Col·loca la fruita gebrada al voltant del tortell i tira sucre al voltant.

Però, no t’oblides d’allò més important: la fava i el rei! Introdueix-los per separat en el tortell perquè algú dels teus convidats el trobe.

La persona a la qual li toque la figureta del rei, serà l’afortunada que gaudirà de tindre un pròsper any ple de sort. Tot rei, sempre porta corona, així que haurà de portar-la tota la vesprada.

D’altra banda, la tradició diu que qui es trobe amb la fava haurà de pagar el dolç, però nosaltres proposem una idea millor. Per què no li reptes a fer el tortell casolà l’any que ve?

Pas 9:

Enforna el tortell a 180é durant 20 minutos. Després, deixa que es refrede uns minuts.

Pas 10:

Ajuda’t d’un ganivet per a obrir el tortell per la meitat i comença a emplenar-lo amb nata muntada per a endolcir encara més, les postres.

Pas 11:

Col·loca sobre el tortell la corona per al rei. I ja estarà llest per a gaudir!

 

Segur que la teua família queda fascinada amb este ric tortell fet amb molt d’amor per a endolcir les festes.

T’atrevixes a fer esta recepta? Explica’ns!