CoPobla > Actualitat > Els sabors cítrics, els reis de la primavera
naranja-colgando-de-naranjo-CoPobla

Els sabors cítrics, els reis de la primavera

Ja estem a la primavera!  En esta temporada, els sabors cítrics com el de la taronja i la mandarina són els reis. Saps per què estes fruites cítriques són les més riques? Hui t’ho expliquem i t’ensenyem unes receptes perquè gaudis del seu espectacular sabor.

Beneficis dels cítrics

Segur que ja saps que els cítrics són font de Vitamina C, però, també són font d’àcid fòlic, vitamina A. També contenen potassi i antioxidants.

Pel que, els cítrics aporten al nostre cos molts nutrients essencials i tenen un baix valor en calories. De fet, l’OMS recomana consumir cítrics diàriament.

És clar que els cítrics són uns aliments molt saludables. Però, saps quins són els seus beneficis?

Taronges

Naranjas en una mesa CoPobla

La taronja, és la fruita que representa la cultura valenciana. Per tots els carrers de la Comunitat, podem observar tarongers decorant la ciutat, la qual cosa li convertix en la fruita valenciana per excel·lència. I, és que, es tracta d’una de les fruites més saboroses i més venudes a nivell internacional.

Saps quins beneficis té? Esta fruita ajuda a la divisió cel·lular de l’organisme i conté antioxidants com la tangerina, perfectes per al metabolisme. També, són una excel·lent font de fibra, que disminuïx el colesterol, i millora el trànsit intestinal.

Mandarines

mandarinas en una mesa CoPobla

Molts poden pensar que la mandarina és la germana xicoteta de la taronja i, és que comprar-te unes certes característiques similars a les del taronger.

També tenen vitamines C i A, àcid fòlic i potassi i té un alt contingut de substàncies beneficioses ja que és un perfecte antioxidant. A més, es compon d’un 88% d’aigua, per la qual cosa hidrata el nostre organisme.

Postres amb cítrics

Sabem que moltes vegades no abellix menjar fruita, ja que, hi ha dies en què estem un poc més llépols. Quan això t’ocórrega, pots provar algun de les nostres  postres delicioses a base de fruita, que t’encantaran i, a més, t’aportaran els nutrients dels cítrics.

Recorda que tots els ingredients els pots comprar en el charter de CoPobla.

Mandarina banyada en xocolate

Postre-de-mandarina-bañada-en-chocolate-y-pistacho-CoPobla

Una recepta fàcil i molt rica! Només necessitaràs xocolate negre i blanc, pistatxo, coco laminat i, per descomptat, mandarines. En primer lloc, fon els xocolates a foc lent en un cassó. Mentres, col·loca els pistatxos sense la seua corfa en la placa de cocció i amb un morter pica’ls perquè queden trossejades. Quan ho tingues, banya la mandarina en el xocolate i ràpidament, mescla-la amb els trossets de pistatxo o de coco laminat. Deixa-les assecar i quan se solidifique el xocolate, estarà llest per a prendre. Gaudix!

Pana Cotta de taronja

Pana-cotta-de-naranja-CoPobla

Per a esta recepta necessitem: làmines de gelatina, nata per a muntar, llet, sucre, mel, i, per descomptat, taronja.

En primer lloc, haurem de traure el suc a la taronja natural amb una espremedora. Una vegada ho tinguem, procedirem a mesclar la llet amb la nata i el sucre en un recipient. Quan ja estiga tot ben integrat, serà el moment d’afegir les làmines de gelatina i batrem.

Finalment, ho repartirem en diferents gotets i ho deixarem refredar en el frigorífic durant 3 o 4 hores. Després, quan estiga solidificat, afegirem el suc de taronja i el mesclarem.

Ric per a alegrar-te el dia!

Sorbet de mandarina o taronja

Sorbete-de-mandarina-o-naranja-CoPobla

Recepta molt senzilla! Necessitarem pell de taronja, sucre, aigua, llet. suc de taronja i mandarina. Començarem mesclant amb la batedora el  suc de taronja, suc de mandarina, la llet, sucre i l’aigua.  Després, ho deixarem durant dos hores en el congelador. Quan ja estiga prou va fregir, afegirem per damunt les pells de taronja. Si ho desitges, pots afegir-li un *chorrito de cava a i, llest!

Ja saps, els cítrics com la taronja o la mandarina, són una delícia, tant per a la teua salut, com per al teu paladar. Gaudix de la primavera i de les seues taronges i mandarines!